Marleen Deleu, expert in flexibele arbeid, in tien kernbegrippen

marleendeleuBekijk mijn volledige professionele profiel op LinkedIn.

Mensen

Een passie voor mensen. Het klinkt bijna als een cliché … maar toch druk ik het graag zo uit. Want als je professionele leven dag in dag uit draait rond personeel en talent, dan kun je niet anders dan van mensen houden. Mijn opleiding en eerste ervaring in het onderwijs mag dan ook geen verrassing zijn. Hier werd mijn passie voor mensen nog meer gevoed. In mijn uiteenlopende functies bij een hr-dienstverlener kon ik verschillende passies combineren: bezig zijn met mensen, innoveren en kennis delen. Mensen zijn dé cruciale kracht in uw organisatie.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is mijn speelveld. 26 jaar lang adviseerde ik Belgische en Nederlandse bedrijven en overheidsinstanties over talentmanagement en de optimalisering van hun interne en externe flexibiliteit in arbeid. Met mijn eigen bedrijf The Flex Academy kan ik nu met een objectieve bril kijken naar oplossingen voor uw noden als bedrijf.

Pionier

Ik was een voortrekker in inhouse en onsite dienstverlening voor bedrijven zoals Philips in België en Nederland, Katoen Natie, DHL in België en Nederland, Flextronics en LINPAC. Strategisch en oplossingsgericht denken rond inkoop van hr-diensten en arbeid stond hierbij centraal. Ik was ook een pionier in België in Managed Services Provider-dienstverlening, met klanten in de farma- en elektronica-industrie (onder meer bij TP Vision). Een brede ervaring die ik vandaag met plezier inzet om de arbeid in uw bedrijf te optimaliseren.

Empathie

Dankzij mijn jarenlange ervaring als arbeidsmarktadviseur kan ik me perfect inleven in uw organisatie. Ik maak graag samen met u een plan van aanpak op. Zo bepaalt u zelf het tempo van de wijzigingen die u doorvoert en het advies dat u in de praktijk brengt. U staat op de voorgrond.

Objectiviteit

Een onafhankelijke en objectieve partner voor uw bedrijf. Dat wil ik in elke fase zijn. Mijn neutraliteit vind ik een belangrijk aspect van mijn functie. Want alleen zo kunt u honderd procent vertrouwen op mijn inzichten en advies.

Drijfveer

Bijleren, ontdekken en vernieuwen zijn de kernwoorden in mijn persoonlijke én professionele leven. Ze waren ook mijn drijfveren om te starten met The Flex Academy. Ik wil u als klant centraal stellen en objectieve, onafhankelijke oplossingen bieden waar u op lange termijn de voordelen van plukt. Ik hou ervan om mensen te zien groeien en ontwikkelen. Meteen ook de reden waarom ik kennis, inzichten en ervaringen graag met u deel in workshops en seminars.

Gezin

Ik ben geboren en getogen in Hasselt. Samen met mijn echtgenoot Jo woon ik in Lommel. Onze dochter Julie is advocate sociaal recht in Antwerpen. Zoon Simon is als sportmanager vooral bezig met boeiende projecten in de voetbalwereld. Lieveling van het hele gezin is Gaston, onze Spaanse waterhond.

Vrije tijd

Dicht bij huis ontspan ik dankzij fietstochten en lange wandelingen met Gaston. Maar ik hou ook van citytrips, actieve vakanties en reizen naar verre bestemmingen. De ideale manier om mijn blik te blijven verruimen en inspiratie op te doen voor The Flex Academy.

Levensmotto

Er is een oplossing voor elke situatie en elk probleem. Als je maar out of the box denkt!

Toekomstdroom

De bedrijven van vandaag zijn werkplekken waar medewerkers en leidinggevenden samen bouwen aan oplossingen voor de veranderende klantvragen en de vele uitdagingen van de economie en de maatschappij. In de toekomst wordt in bedrijven elk talent, elke ervaring en elk inzicht optimaal benut om de klant de beste dienstverlening te bieden, en zijn organisaties veilige nesten waar medewerkers zich betrokken en gewaardeerd voelen.

Certified Contingent Workforce Professional, CCWP

CCWP_Logo_BugMarleen mag zich sinds mei 2016 CCWP of Certified Contingent Workforce Professional noemen. CCWP is een accreditatie programma van Staffing Industry Analysts (SIA) ontworpen voor HR, Inkoop, MSP dienstverleners en hun consultants die ingehuurde talenten beheren in organisaties.
The CCWP Certification assesses and expands the level of expertise of participants to create an elite brand of CW program management professionals. To become certified, participants need to demonstrate knowledge of contingent workforce management best practices by taking a class and passing a rigorous certification exam.