Inspirerende keynote speaker


Zoekt u iemand die een inspirerend én inhoudelijk verhaal kan vertellen over de ingrijpende veranderingen op de arbeidsmarkt en hoe Integraal Talent Beheer (ITB) daardoor dé hr-strategie van de jaren twintig wordt?

Marleen is een bezielend en tweetalig (NL, ENG) spreker over thema’s die met de veranderingen op de arbeidsmarkt te maken hebben: de vele nieuwe vormen van a-typisch werk, de groei aan freelancers en de impact hiervan op organisaties, …

Bovendien is ze co-auteur van het boek ‘Mis geen Talent. Loods je organisatie de nieuwe realiteit van werk binnen’, het eerste boek over Integraal Talent Beheer en gebaseerd op de ervaringen van Marleen bij de VRT. Met het boek inspireert Marleen CEO ‘s, directie teams en hr-directies om met kennis en inzicht, hun visie en beleid rond talentbeheer aan te passen aan de dynamiek van het nieuwe decennium. Alleen zo zullen ze hun organisatie succesvol door de vele veranderingen loodsen. Het boek is meteen een mooie aanleiding voor een keynote of een interactieve workshop.
Lees meer over het boek

Dit zijn enkele van de meest gevraagde thema’s:

  • Integraal Talent Beheer (met de case VRT).
  • Trends in de wereld van freelancers.
  • De nieuwe realiteit van de arbeidsmarkt. Wat een kans!
  • Beheer van externen, zelf doen of uitbesteden?

Boek een lezing


Boek: Mis geen talent

Wanneer organisaties groter worden, komen er meer regelsmeer staffuncties en meer processen. En opeens ontstaat ook een tweedeling: een fundamenteel verschil in omgaan met vaste medewerkers en iedereen met een flexibel contract. Eigen medewerkers en ingehuurd talent zitten hierdoor binnen de organisatie in gescheiden eco-systemen, jarenlang zo in stand gehouden voor allerlei redenen. Door de snel groeiende flexibilisering en globalisering van de arbeidsmarkt en de toenemende dynamiek bij organisaties zelf ontstaat nu een kantelpunt. Vast werk wordt meer flexibel en flexibel werk is idealiter wat meer vast.

Meer weten over het boek?

Neem een kijk op de website van het boek.
U kan het boek bestellen bij de uitgever of bij Managementboek.nl