« terug naar overzicht

Is ook in uw bedrijf de toekomst al begonnen?

Onlangs heb ik de eer gehad gastspreker te zijn op een seminarie rond ‘De Toekomst van Flexibel Personeel’. De opkomst was behoorlijk groot, en in de zaal waren zowel vertegenwoordigers van de bedrijven als van de leveranciers van tijdelijk personeel aanwezig.

Ik kon het niet laten in mijn uiteenzetting wat uitdagend te stellen dat de toekomst waarin extern personeel op cruciale functies wordt ingezet, dat die toekomst al begonnen is en in steeds meer bedrijven een realiteit is. Het publiek reageerde instemmend (altijd fijn!) en herkende veel van de internationale onderzoeksresultaten die ik presenteerde.

Ook in Belgische bedrijven groeit de variatie aan contractvormen dus zienderogen. Gelijktijdig bevestigden de deelnemers de trend dat flexibel werken niet langer enkel voor uitvoerende, lagere functies wordt ingezet. Integendeel, de vraag om hoogopgeleide experten op een tijdelijke basis in te zetten neemt fors toe, ook in België.

En in uw bedrijf? Merkt u ook dat er een verschuiving is van op grote schaal inhuren van laaggeschoolde tijdelijke krachten in uitvoerende rollen, naar het op projectbasis inzetten van hoog opgeleide experten? Welke ervaringen of bedenkingen heeft u hierbij?

Vul alsjeblieft het commentaarveld hieronder in en deel uw mening of ervaring om zo ook andere lezers van dit blog inzichten bij te brengen.