« terug naar overzicht

Vacature voor freelance redacteur ZiPconomy.BE

Voor de opstart van onze activiteiten in België en met het oog op onze kwalitatieve ambities zijn wij op zoek naar een (web)redacteur/journalist.

Achtergrond

ZiPconomy.nl is de afgelopen zes jaar in Nederland uitgegroeid tot het leidende kennisplatform over de veranderingen en flexibilisering van organisaties en de markt voor interim professionals.

Centraal staat twee thema’s:

 • “het flexibilisering van organisaties & het organiseren van flexibiliteit”
 • “vakmanschap & ondernemerschap van zelfstandige interim professionals”

Rond deze thema’s zijn we zowel online als offline actief.

Op onze website geven rond de dertig auteurs regelmatig hun ‘eigenzinnige’ mening door het plaatsen van artikelen en blogs. Daarnaast verschijnen er met regelmaat interviews (geschreven of video) met leidende personen uit de wereld van flexibilisering van kennisarbeid, onderzoeken, verslagen van bijeenkomsten en events. Een aantal keer per jaar komt er ook een eMagazine uit en publiceren we (binnenkort wekelijks) een nieuwsbrief.

Daarnaast organiseert ZiPconomy.nl een verschillende grotere en kleinere bijeenkomst, van ronde tafel discussies tot grote seminars.

ZiPconomy is toe aan een verdere groei en kijkt daarom over de landgrens heen naar Vlaanderen en Brussel.  Naar voorbeeld van Zipconomy.nl zal een vergelijkbaar online kennisplatform voor Vlaanderen en Brussel nieuws en duiding brengen over alles wat beweegt in de driehoek freelancer – intermediair – gebruiker (klant).

Onze planning is dat we aanvang januari 2017 de eerste voorbereidende stappen hebben afgerond en dan met het schrijven, c.q. opladen van de eerste artikelen voor ons nieuw Vlaams kennisplatform kunnen starten.

Functieprofiel

Als redacteur schrijf je artikelen voor de website. Dit kunnen nieuwsberichten, bewerkingen van buitenlandse artikelen of interviews zijn.

Je doet verslag van relevante bijeenkomsten en congressen. Je interviewt met regelmaat personen in de wereld van de Belgisch flexibele arbeidsmarkt.

Je ondersteunt bij het maken van interviews en het schrijven van commentaren en artikelen (= research, uitwerken interviews, redigeren).

Daarnaast redigeer je ingezonden artikelen van experts uit het werkveld en speel je (indien gewenst) een rol bij het verder uitbouwen van de social media activiteiten van ZiPconomy, het samenstellen van het eMagazine en nieuwsbrieven.

Voor de rest laten we ons graag verrassen door je eigen ideeën en initiatieven.

We verwachten een grote mate van flexibiliteit en zelfstandigheid. Maar met name nieuwsgierigheid de thematiek van ZiPconomy en initiatief om een dergelijke nieuw platform en een nieuwe manier van maken en uitgeven van content mee een succes te maken.

Organisatie

ZiPconomy is geen bedrijf, maar een netwerk. Initiatiefnemer is Hugo-Jan Ruts. Hij is tevens ‘editor-in-chief’. In België werkt hij met Marleen Deleu van The Flex Academy als partner en werken we op projectbasis samen met (en voor) experts en onze financiële partners.

Functie-eisen

 • Je hebt minstens een Bachelor opleiding journalistiek of communicatie afgerond. Een HR-achtergrond met een meer dan gemiddelde affiniteit en ervaring met het schrijven van artikelen kan ook.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal.
 • Enige ervaring met het schrijven van (web)artikelen.
 • Je bent een sparringpartner: kritisch, creatief, constructief.
 • Pioniersgeest: je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan een ‘start-up ‘.
 • Ondernemend: neemt eigen initiatief, gaat ook op pad.
 • Affiniteit met het onderwerp van ZiPconomy en ruime interesse in de evoluties op de arbeidsmarkt, sociale wetgeving, …
 • Bij voorkeur ervaring met social media en video (opname, editing).
 • Beschikbaar op freelance basis vanaf januari 2017 bij voorkeur gemiddeld 1 à 2 dagen per week.
 • Standplaats: voorkeur Antwerpen of de driehoek Limburg – Kempen – Leuven
 • Reactie en meer informatie bij Hugo-Jan Ruts, hugojanruts@zipconomy.nl of Marleen Deleu marleen@theflexacademy.be